CLICK HERE FOR FREE BLOGGER TEMPLATES, LINK BUTTONS AND MORE! »

Isnin, 10 Oktober 2011

Lagu Kemudahan Awam

Salam 1 Malaysia,

             Alhamdulillah selesai kerja..dalam selesai kerja pun ada kerja lain nak dibuat..heheh pada hari ini. Ermm tema kemudahan awam..mula-mula kering idea nak ajar macamane..tapi alhamdulillah ada buku dan bahan rujukan dapatlah ajar murid hari ini tentang kemudahan awam..Hari ini ajar murid lagu tentang kemudahan awam..ini pun ada bahan rujukan dari Modul Pengajaran Pembelajaran dan Pembelajaran Bertema yang telah dibekalkan..senang bila ada bahan rujukan ni..heheh..ok ni lagunya..


Kemudahan Awam

Kemudahan awam untuk semua,
Ada tong sampah, gunakan ia,
Ada telefon, mudahkan kita,
Gunakan tandas dengan selesa,
Laa, laa, laa, 
Laa, laa, laa,
Laa, laa, laa, 
 Hidup harmoni aman sentosa.
Kemudahan awam untuk semua,
Masukkan surat dalam peti pos,
Taman permainan, tempat beriadah,
Bila melintas, guna jejantas,
Laa, laa, laa, 
Laa, laa, laa,
Laa, laa, laa, 
Hidup harmoni aman sentosa.

                  ( Melodi : Papa ku Pulang )               

              Macamana ok tak..senangkan..lepas ni bolehlah perkenalkan mereka tentang kemudahan awam..dan bolehlah tunjuk gambar yang ada dalam internet, atau yang betul-betulnya pun ada juga kat sekolah ni..yang penting mereka kenal, ingat, faham dan tahu penggunaan dan tentang kemudahan awam ni..


         

6 ulasan:

  1. mesti comel kalau budak2 nyanyi lagu ni ^^

    BalasPadam
  2. terima kasih Cik Rose May..Saya pinjam lirik lagu ney nak jadikan set induksi budak tahun 4 saya ^^..

    BalasPadam
  3. salam.cikgu rose...mohon share lagu ni yer..walaupun x sampai lagi tema ni....terima kasih ..:-)

    BalasPadam
  4. cikgu rose..bahan yang cikgu download dari entry saya terbaru tu gambarnya jadi kecil rasanya.saya dah upload yang besar sedikit..minta maaf atas kesilapan entry saiz gambarnya....tq....

    BalasPadam
  5. ye..ermm ok silalah share, saya lagi sudi kogsi bahan yang tak seberapa ini. mengenai huruf ABC dalam entry ckgu saya akan download semula..terima kasih atas info ni..

    BalasPadam